.

 
 
  1. Seroloji
  2. Gaita (Dışkı)
  3. İdrar
  4. Mikrobiyoloji
  5. Biyokimya
  6. Hormonlar

Laboratuvarımızın bu bölümünde immünolojik tetkikler, serolojik analizler, allerji testleri yapılmaktadır.

ASO, CRP, Romatoid Faktör (RF), Rose Bengal

devamını oku >>

Laboratuvarımızda gaita testleri uzmanlarımızın nezaretinde 24 saat modern cihazlarımız ve deneyimli kadrolarımız ile titizlikle yapılmaktadır.

Dışkı Direkt İnceleme, Hazım Tetkiki (Yağ, Nişasta, Protein), Triptik Aktivite, Redüktan Madde, Gizli Kan, Rotavirüs, Adenovirüs

devamını oku >>

Laboratuvarımızda tüm idrar testleri uzmanlarımızın nezaretinde 24 saat modern cihazlarımız ve deneyimli kadrolarımız ile titizlikle yapılmaktadır.

Tam İdrar Analizi, 24 Saatlik İdrarda Esbach, Kantitatif Protein, Gebelik Testi

devamını oku >>

Laboratuarımızda mikrobiyolojik analizler uzman Biyoloğumuz ve Mikrobiyoloji uzmanı hekimimizin sorumluluğunda güncel bilimsel metotlarla 24 saat titizlikle yapılmaktadır.

İdrar Kültürü, Gaita Kültürü, Boğaz Kültürü, Burun Kültürü, Vaginal Kültür, Sperm Kültürü, Abse Kültürü

devamını oku >>

Laboratuvarımızda tüm biyokimyasal rutin testler uzmanlarımızın nezaretinde 24 saat modern cihazlarımız ve deneyimli kadrolarımız ile titizlikle yapılmaktadır.

Açlık Kan Şekeri, Tokluk Kan Şekeri, Hemoglobin A1c, Troponin -T, Kreatinin, Kreatinin Klirensi, Ürik Asit...

devamını oku >>

Laboratuvarımızda hormonal testler uzmanlarımızın nezaretinde 24 saat modern cihazlarımız ve deneyimli kadrolarımız ile titizlikle yapılmaktadır.

FSH, LH, Prolaktin, Estradiol (E2), TSH, Total T3, Total T4, Free T3, Free T4, Ferritin, Ige, Beta HCG...

devamını oku >>

Kan Sulandırıcı İlaç Kullananlar Nasıl Beslenmelidir.

 
 
 
 
Kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız diyette ki K vitamini düzeyine dikkat etmeniz gerekmektedir. K vitamininden zengin gıdalar ilacın etkinliğini azaltır.
Yüksek dozda K vitamini içeren gıdalar: Lahana, ıspanak, pazı, maydanoz, semizotu, kıvırcık, marul, leblebi, karaciğer, yeşil çay, brokoli, brüksel lahanası, şalgam, balık yağı.
Orta dozda K vitamini içeren gıdalar: kuşkonmaz, karnabahar, peynir, bezelye, kahve, avokado.
Düşük dozda K vitamini içeren gıdalar: Kırmızı et, tavuk, yumurta, süt, ekmek, tereyağı, havuç, kereviz, mısır, yeşil fasulye, soğan, pirinç, domates, patates, biber, yerfıstığı, bal kabağı, elma, portakal, çilek.
Unutmayalım ki K vitaminini diyetten tamamen çıkarmamız mümkün değil aşırıya kaçmadan tüketilmeli. Çünkü normal bir bireyin de günlük K vitamini ihtiyacı 90-120 mcg. civarındadır.
Elma, armut, ayva, sebzelerden salatalık ve kabağı kabuksuz yiyiniz. Meyvelerin kabuk kısımları ve sebzelerin dış yaprakları iç yapraklarına oranla 3-6 kat daha fazla K vitamini içermektedir.
Tahıllar (buğday, arpa, yulaf, kepek içeren ekmek, pilav, makarna gibi), kırmızı et, tavuk, yumurta, süt, tereyağı, havuç, kereviz, mısır, soğan, pirinç, domates, patates, yerfıstığı, bal kabağı, meyvelerin etli kısımları (elma, portakal, şeftali, çilek, muz, karpuz) K vitamininden fakirdir, serbestçe tüketilebilir.
Kan sulandırıcı kullanan hastalar greyfurt, kızılcık veya greyfurt suyu tüketmemelidir.
Aşırı zencefil, mango, sarımsak, yeşil çay (haftada 1 ) tüketimi sınırlandırılmalıdır.
Kan sulandırıcı etkisinden dolayı acı biber kullanılmamalıdır.
Soya fasulyesi, soya ve kanola yağı K vitamini içeriği yüksekliğinden dolayı kullanılmamalıdır.
Avokado ve kiraz tüketilmemelidir.
Omega-3 içeren balık yağı tabletleri yerine haftada 1 kez balık tüketilmelidir.
Koenzim Q10, bromelain, omega-3 takviyesi, glukozamin, vitamin C, ginkgo biloba, ginseng, sarı kantoron, E vitamini gibi bir çok takviyenin de ilaçla etkileşime girebileceği bilinmektedir. Eğer takviye alıyorsanız mutlaka doktorunuza danışın.
Papatya, melek otu, solucan otu, keten tohumu, at kestanesi, tekesakalı, kavak tomurcuğu, zerdeçal, aslankuyruğu gibi bitkilerin pıhtı önleyici ilaçların etkisini arttırıp kanamaya neden olabileceği bildirilmektedir. Bu bitkilere ve besinlere mutlaka dikkat edilmelidir.
Alkol ilaç yanıtını etkileyip kanama riskini arttıracağından kullanılmamalıdır.
Günlük tavsiye edilen miktarlardan daha yüksek ek takviye E, A,C vitamini içeren tabletlerin kullanımı önerilememektedir.
Yoğurt ve kefirde bulunan faydalı bakteriler bağırsakta K vitamini yapımını artırarak ilaca ters etki gösterebilirler. Bu sebeple kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin bol yoğurt tüketmesi ya da probiyotik destek kullanmaları sakıncalıdır.

SAĞLIK DOSTU HABERLER

Laboratuvar Sonuçlarınıza Websitemizden ulaşabilirsiniz.

Sürücü Adayı Ehliyet Sağlık Raporun 10 dkya hazır.

Profesyonel Ekiple Evde Sağlık Hizmetlerimiz Devam Etmektedir.

Covid PCR testi merkezimizde yapılmaktadır.

 

SAĞLIK DOSTU İLETİŞİM

614 67 00 

417 97 94

iletisim@beldetipmerkezi.com 

Merkez Mah. Eyüp Cad. Gopark Kültür Merkezi No:1 Gaziosmanpaşa Belediye Yanı